Yeni haftaya dolar kuru rekor seviyelere yakınbir başlangıç yapıyor.7,44 seviyesinden uyandığımız günün devamında bugün için ekonomik takvimde önemli bir veri açıklaması bulunmuyor. Zaten ABD'de İşçi Bayramı nedeniyle piyasalar tatil. Dolayısı ile piyasalarda daha düşük volatiliteli bir işlem günü izlenebilir. Yurtdışı borsalar yeni haftaya sakin başlamış görünüyor. Geçen hafta yaşanan düşüşler sonrası hafif bir toparlanma çabası dikkat çekiyor. Hafta boyunca dolar ne olur, yeni zirve noktalar görülür mü, yatırımcılar tarafından merak edilirken en önemli gündem maddemiz yine Doğu Akdeniz olmaya devam edecek gibi duruyor.

Son dönemde piyasaları etkileyen en önemli 4 madde koronavirüsün hızlı ilerleyişi, aşı çalışmaları, ABD Başkanlık seçimi ve elbette ki Doğu Akdeniz'de AB ile karşı karşıya gelmemiz oldu. İç piyasayı en çok etkileyen virüs ve Doğu Akdeniz'de yaşanan durum. AB Bakanları toplantısı öncesinde yani 2 hafta içerisinde burada bir çözüm bulunması halinde yeniden pozitife dönen bir iç piyasa ve değer kazanmaya başlayan bir Türk Lirası izleme şansımız bulunuyor. Aksi takdirde, gelebilecek yaptırımlar ve açıklamaların tonları ile birlikte kur ve borsa tarafı diken üzerinde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Günlük Usdtry Parite Grafiği

Usdtry paritesinde günlük görünüm grafik üzerinde bu şekilde. Kurda yükseliş ivmesi devam ediyor. Gelebilecek yeni açıklamalar ve olası müdahaleler bu senaryoyu tersine döndürür mü merak edilmekte. Uzun bir süredir yükselişine devam eden dolar tl paritesi Türkiye ile Yunanistan arasında gerilen ortamın çıkaracağı sonuçlarla yön bulacakmış gibi duruyor.

günlük dolar grafiği

Bugün ve haftanın kalan günleri için uzmanların dolar yorumları da kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Gelin günün ve haftanın bekentileri ile ilgili, yatırımkuruluşlarının yapmış olduğu analizleri birlikte inceleyelim.

07.09.2020 Dolar Yorumları - Osmanlı Yatırım

Önceki işlem gününde 7.4366 seviyesinden kapanan Dolar/TL’nin negatif ayrıştığı gözlemlenirken, günlük kazanç %0.01 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 70.28 seviyesinde iken momentumu 101.88 seviyesinde.

Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 7.4400 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 7.4508, 7.4649 ve 7.4757 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 7.4258, 7.4150 ve 7.4008 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

07.09.2020 Dolar TL Analizi - Ahlatçı Yatırım

Haftanın son işlem gününde yurt içerisinde zayıf ekonomik veri akışı devam ederken, ABD tarafında tarım dışı istihdam 1,371,000 ile beklentinin hafif üzerinde arttı. Açıklanan işsizlik oranı ise yüzde 8.4’e düşerken, ABD ortalama saatlik kazanlar verisi Ağustos ayında 0,4 artış gösterdi. Dikkatler artan vaka sayıları ve Doğu Akdeniz’de süren gerilim üzerinde olmaya devam ederken, takip edilen gelişmeler ile birlikte kurun yukarı yönlü sınırlı hareketini sürdürdüğü takip edildi.

Teknik olarak incelediğimizde, kurun 7,43 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek satışlar ile birlikte kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 7,41, 7,39 ve 7,37 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası alışlar ile kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketinde ise 7,45, 7,47 ve 7,50 direnç seviyeleri takip edilebilir.

07.09.2020 Dolar Analizi - Tacirler Yatırım

Cuma günü gelişmekte olan ülke para birimlerinde karışık bir seyir izlenirken, Türk lirasının orta sıralarda yer aldığı görüldü. Haftanın son işlem gününde 7,46 seviyesi üzerini test eden USDTRY paritesi günü yatay bir seyirle tamamladı. AOFM Cuma günü %10,14 seviyesinde oluşurken, Türkiye 5 yıllık CDS primi 516 baz puana yükseldi.

Gelişen ülke kurlarındaki karışık seyrin bu sabah saatleri itibarıyla devam ettiğini görmekteyiz. USDTRY paritesi 7,43 seviyesinin hemen üzerinde hareket ederken, Cuma günü 93,20 seviyesi üzerini test eden dolar endeksi ise 92,90 seviyesinden işlem görüyor. Kısa vadeli teknik göstergeler kurda bugün içerisinde 7,35 – 7,45 bandında bir hareket görülebileceğinin sinyalini veriyor.

Bugünün veri takvimine baktığımızda yurt içinde Hazine Ağustos Nakit Bütçe verileri açıklanacak. Yurt dışında ise Almanya Temmuz ayı Sanayi Üretimi verileri ve Euro Bölgesi Eylül ayı Sentix Yatırımcı Güven Endeksi verisi takip edilecek. Bugün ABD’de resmî tatil nedeniyle piyasalar kapalı olacak.

uzmanların güncel-dolar-tahmin-ve-analizleri

Bugün Dolar Ne Kadar? 07.09.2020

Dolar kuru güne 7,44 seviyesinden başlıyor. Rekor seviyelere oldukça yakın bir başlangıç yaptığımız yeni haftada ana gündem maddesi Doğu Akdeniz olmaya devam ediyor. Tabi bunun yanı sıra, virüsde yaşanan ilerleme ve aşı çalışmalarından gelebilecek olası haberlerde usdtry paritesini etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Dolar Ne Olur? 07.09.2020

Yatırımcılar tarafından merak edilen dolar kuru ne olur sorusuna uzmanların dolar yorum ve tahminleri eşliğinde yanıtlar arıyoruz. Bugün paylaşılan güncel uzman dolar yorumlarına sayfamız içerisinden ulaşabilirsiniz.