Dolar kuru 14 lira üzerinde kalmayı sürdürüyor. Dün Ruysa-Ukrayna heyeti görüşmesinen de önemli bir sonuç alınamadı. 3. Tur görüşmelerin ise hafta baında yapılmasına karar verildi. Ukrayna krizinin büyümesi TL için negatf bir durum. Bu nedenle de dolar kurunda yukarı yönlü istek göze çarpıyor. Tabi diğer taraftan kur korumalı hesaplar nedeniyle yerli yatırımcıdan fiziki dolara eskisi kadar bir talep yok. Buna karşın küresel piyasalarda doların yükseldiği noktada USDTRY tarafında da yukarı yönlü hareketler kaçınılmaz olabiliyor. 

Bugün günlerden Cuma yani haftanın son işlem günü bu nedenle kur kapanış seviyesi teknik açıdan da önem arzediyor olacak. Ayrıca gün içerisinde ABD'den önemli ekonomik veriler takip edilecek. Tarım dışı istihdam, işsizlik, ortalama saatlik kazançlar. Tabi bir kaç haftadır bu verilerin çok önemi kalmadığını vurguluyoruz. Bunun da nedeni piyasaların jeopolitik riskleri fiyatlamakta olması. Şu ann FED'in faizartırım sürecine giriyor olması piyasalarda arka plana atılmış durumda Bu nedenle de piyasaların gözü kulağı Rusya-Ukrayna arasında devam edecen savaş halinde olacak. Buradan olumlu haber akışları çıkması halinde, yani bir barış olması halinde TL güç kazanabilir. Aksi takdrde Rusya'nın Ukrayna'yı işgaledevam etmesi ve bunu baarması dolar kurunun TL karşısında yükselişine neden olabilecektir. 

Eurusd paritesi neredeyse 1,10 seviyelerine kadar geri çekildi.Dolar endeksi 97,90 seviyesinde ve 98 üstünü zorlamaya başladı. ABD 1 yıllık tahvil faizi ise düşüşte ve şu an 1,80 altında fiyatlanıyor. Bu gelişmeler eşliğinde analistlerin 4 Mart 2022 tarihli güncel dolar kuru yorum ve analizlerine gelin birlikte göz atalım.