Yılın sonuna yaklaşırken Euro oldukça volatil bir seyir içerisinde fiyatlamalarını sürdürüyor. Brexit  görüşmeleri devam ediyor ve gelen olumlu-olumsuz haber akışları Euro'nun değeri üzerinde etkili oluyor. Özellikle euro dolar paritesi üzerinde etkili olan bu haberler ve ABD'nin teşvik paketi haberleri volatiliteyi artırmakta. İçeride ise TL karşısında yarın gerçekleştirilecek olan TCMB faiz kararı ile nasıl bir euro fyatı oluşacağı merak edilmekte. 

Brexit anlaşmasının gerçekleşebilmesi için artık son günlere girmek üzereyiz, diğer taraftan gelen Noel tatili bir uzama ihtimali doğar mı sorusunu gündeme getirdi ancak İngiltere'den gelen açıklamalar 31 Aralık tarihinin daha fazla uzatılmayacağı yönünde oldu. 

ABD'de teşvik paketi Trump tarafından onaylanmadı. Onaylamama nedeni ise daha yüksek bir paket beklentisi. Vatandaşlara daha fazla yardım olması gerektiğini savunan Trump'ın bu hamlesi sonraası Demokratlar acilen yeni bir paket hazırlanabileceğini vurguladılar. Bu taraftan gelecek haberlerde eurusd paritesi üzerinde fiyatlamaları etkileyebilir.

Güne başlarken euro kuru 9,30 seviyesi üzerinde fiyatlanıyor. Anlık euro fiyatını 1 euro kaç tl sayfası üzerinden kontrol edebilirsiniz. Günün öne çıkan euro TL ve eurusd yorumlarına da uzmanların analizleri içerisine bakalım isterseniz;

EUR/TRY Direnç Testi - AMarkets

9.28 bölgesinde kısa vadeli destek bulan Euro/Türk Lirası paritesinde fiyat 9.33 direncini test ediyor. Kısa vadede oluşan pozitif RSI uyumsuzluğu ile birlikte fiyatın 9.35 üstünde mum kapatması kısa vadeli bir yükselişe yol açabilir. Bu durumda önce 9.42 sonra 9.50 destekleri fiyatı bekliyor. Aşağıda ise 9.27 ve 9.20 destekleri mevcut.

euro tl yorumları

Dirençler: 9.35 - 9.42

Destekler: 9.27 - 9.20 Kurumun güncel analizlerini takip etmek için telegram sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Alan Yatırım - Euro Analizi - 23.12.2020

TL varlıklar yarın gerçekleştirilecek TCMB toplantısı öncesinde yatay seyrini sürdürüyor. Euro TL kuru sabah saatlerinde 9.33 seviyelerinde işlem görüyor. Euro, Türk Lirası karşısında günü 0.42% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Euro, Türk Lirası karşısında orta vadeli düşüş trendi ve kısa vadeli düşüş trendi devam etmektedir. Bununla beraber EURTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 9.3300 ve 9.3900’de, destek seviyeleri ise 9.2700 ve 9.2100’de bulunmaktadır.

İnfo Yatırım - Eurusd Yorumları - 23 Aralık 2020

İçerisinde bulunduğumuz haftaya Kovid19 virüsünün mutasyona uğradığı haber akışları ile başlayan EURUSD paritesi ilk gün aşağı yönü hareketlenmeler gerçekleştirmişti. Fakat ilk günün ardından piyasalar üzerindeki ilk şoku attı ve bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleşti. Bu toparlanma hareketlerine rağmen parite haftaya başlangıç seviyesinin altında fiyatlamalarına devam ediyor. Paritenin 2020 yılı performansına baktığımızda ise yaklaşık olarak ortalama yüzde 14’lerde değer kazanımı yaşadığı görülüyor. Bir miktar gevşeme hareketlerine rağmen parite son iki buçuk yılın en iyi seviyeleri yakınlarında fiyatlamalarına devam ediyor.

Gün içerisinde Euro bölgesinden gelecek olan önemli bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Avrupa’da bu hafta Noel olması nedeniyle ve önümüzdeki hafta Yılbaşı haftası olması nedeniyle volatilite bir miktar düşük olabilir. Piyasalar gün içerisinde ABD’den gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma ve Yeni Konut Satışları verilerini takip edecek. Veriler sırasıyla TSİ 16:30 ve 18:00’da açıklanacak. Dün ise ABD’den gelen büyüme verisi izlendi. Veriye göre ABD üçüncü çeyrekte çeyreklik bazda yüzde 33.4 büyüdü. Veri beklentilerin bir miktar üzerinde geldi. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1.22269 – 1.22750 – 1.23254 seviyeleri direnç noktaları olarak; gevşemelerde ise 1.21524 – 1.21082 – 1.20518 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.