Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Londra'da dün finans çevreleri ile toplantılarına devam etti. Gelen haberler doların şu an olduğu gibi sakn seyrine devam edeceği yönünde. Nebati'nin bu yönde bilgiler verdiği belirtiliyor. Bu sayede enflasyonun aşağı gelmesinin beklendiği vurgulanmış. Ayrıca bu sene pandemi öncesi seviyeye çıkan bir turizm geliri hedeflendiği ve yastık altı altınları liralaştırmak için çalışmalara değinilmiş. Tabi yabancı yatırımcıların akıllarında olan önemli konulardan bir tanesi faiz konusu. Ancak bu konuda Nebati'nin herhangi bir şekilde faiz artırımına kapalı olduğu belirtiliyor.

Şu an için kur tarafında bir probem yaşanmıyor olsa da, tüm dünyanın faiz artırımlarına gittiği bir ortamda özellikle de Mart ayında FED'in faiz artırması beklenirken, dolar kurunun buna nasıl bir teğpki verecğei bilinmiyor. TL'nin arkasından faiz silahı çekildiği için daha kırılgan görünümde ancak buna karşın 14 lira altında şu an için güzel savunulmuşa benziyor. Tabi bunda kur korumalı hesaplara şirketlerin katkılarını da unutmamak lazım. 

Bugün ekonomik takvimde çok önemli bir veri akışı bulunmuyor. Rusya'da enflasyon verisi ABD'de FOMC üyelerinin açıklamaları takip edilebilir. DXY tarafı yine 95,60 seviyesi civarında İki gündür çok önemli bir değişiklik yok dolar endeksinde. ABD 10 yıllıklar ise 1,90 üzerinde kalıcılığını sürdürüyor. 2 üzerine atması halinde piyasaların nasıl bir reaksiyon göstereceği merak ediliyor. imdi gelin analitlerin 9 Şubat 2022 tarihli değerlendirmelerine göz atalım..

Osmanlı Yatırım - Dolar Analizi - 9 Şubat 2022

Önceki işlem gününde 13.5604 seviyesinden kapanan Dolar/TL’nin pozitif ayrıştığı gözlemlenirken, günlük kayıp %0.03 olarak gerçekleşti. Faiz oranlarındaki yukarı yönlü hareketin Dolar/TL’yi aşağı yönlü baskıladığı görülüyor. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 53.71 seviyesinde iken momentumu 100.38 seviyesinde.

Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 13.5712 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 13.5908, 13.6212 ve 13.6408 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 13.5408, 13.5212 ve 13.4908 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

İnfo Yatırım - Dolar Analizi - 9 Şubat 2022

Hafta içerisinde dalgalı bir seyir izleyen USDTRY paritesi yeni günde de 13.55 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Piyasalar Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin Londra’da gerçekleştirdiği üst düzey yöneticiler ile yaptığı toplantıyı takip etti. Bu toplantılar sonrasında Nebati Londra Büyükelçiliği Rezidansı’nda basın toplantısı düzenledi. Nebati; bilgilendirmelerin çak saik bir şekilde yapıldığı, Londra’da bulunan tüm yatırımcıların en üst düzey şeffaf şekilde sorularını aldıklarını ve şeffaf bir şekilde cevaplandırmaya gayret ettiklerini belirtti.

Yeni günde yurtiçinden gelecek ve piyasaları etkileyecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar küresel gelişmeleri yakından takip edecek. Yarın ise küresel bazda gözler ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisinde olacak.

USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 13.90 – 14.38 – 14.80 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 13.15 – 12.72 – 12.35 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.