Dolar kurunda volatilite bir miktar düşmüş olsa da, hareketlilik devam ediyor. 13,50 civarında fiyatlamaların sürdüğü kur tarafında 13,50 altına zaman zaman kaymalar yaşansa da kur yeniden 13,50 üzerine atmayı başarıyor. Şu sıralarda da dolar kuru 13,50 seviyesinin hemen üzerinde fiyatlanıyor.

ABD tahvillerinde ciddi bir yukarı hareket var. Dün tatil olan ABD piyasası bugün açık ve ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1,85 seviyesine kadar çıkmış durumda. ABD tahvil faizlerinde yükselişin devamı hainde, dolar endeksinde de yukarı yönlü ataklar izlenebilir. Bugün ABD'de ve Türkiye'de önemli bir ekonomik veri açıklaması bulunmuyor. Kur tarafında yaşanabilecek diğer gelişeler için gelin birlikte uzman yorum ve değerlendirmelerine göz atalım.

İnfo Yatırım - Dolar Yorumu - 18.01.2022

Haftanın ikinci işlem gününe başlarken gözler artık yavaş yavaş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na çevrilmiş durumda. Banka Perşembe günü Para Politikası Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirecek ve toplantı sonrasında faiz kararı açıklanacak. Genel olarak bakıldığında bankanın bu toplantı sonrasında faiz oranı kararını pas geçebileceği bekleniyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nebati bu konuda açıklamalarda bulunmuş ve; bankanın nasıl bir karar vereceğini bilmediğini, 2022 yılının ilk üç ayının görülmesi gerekildiğini belirtmişti. Ek olarak Nebati; ilk üç ayı gördükten sonra mali politikalarla ilgili atılacak adımların olduğunu da dile getirmişti.

Yeni haftaya 13.44 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izledi ve haftanın ikinci işlem gününde haftaya başlangıç seviyesinin yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor.

Pariteyi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.00 – 14.40 – 14.65 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 13.15 – 12.81 – 12.45 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Alan Yatırım - Dolar Analizi - 18.01.2022

Yılı kapatırken Aralık ayı içinde 18,36 TL seviyelerini gören kur, Cumhurbaşkanı’nın “Ekonomik önlem paketi” açıklaması sonrası düşüşünü devam ettiren parite, yeni yılın ilk ayında yatay seyrini korumaktadır. Güne 13.50 TL seviyelerinde başlayan kur, yatay seyire devam etmektedir. Geçen hafta açıklanan ABD enflasyonu son 39 yılın en yüksek enflasyonu olarak kayıtlara geçti. Artık enflasyonun küresel bir endişe kaynağı olduğu daha da piyasalar tarafından satın alınmaya başlandı. Yurtiçinde ise TL’ye dönüşümde kurumlara vergi istisnası TBMM komisyonundan geçti.

Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.55% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi, kısa vadeli düşüş trendi devam etmektedir. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 13.5900 ve 14.1000’de, destek seviyeleri ise 13.0800 ve 12.5800’de bulunmaktadır.

Ahlatçı Yatırım - Dolar Analizi - 18 Ocak 2022

Kurda dün sakin ve yatay aşağı yönlü bir günü ABD piyasalarının kapalı olması ile birlikte yaşadık. Kısa süreli 13,23TL seviyelerine geri çekilme yaşansa da günü 13,40TL üzerinde kapattı.Bugün ABD’de New York Empire State imalat endeksi açıklanacak.

Yurt içinde Perşembe günü gerçekleşecek TCMB PPK toplantısında faiz değişikliği olmayacağı beklentisi ağırlık kazanmaya başladı. Yaşanacak gelişmeler çerçevesinde kurda 13,55 ve 13,65 direnç seviyesinin takip edilebilir. Olası satış baskısı durumunda ise 13,35 ve 13,25 destek seviyeleri takip edilebilir.