Dolar endeksinde dün öğleden sonra hafif satıcılı bir seyir vardı. İngiltere ile Avrupa'nın devam eden Brexit görüşmeleri henüz olumlu anlamda bir netice vermiş değil. Dolayısı ile euro dolar ve sterlin dolar pariteleri oldukça inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Bugün de ECB faiz kararı açıklanacak, herhangi bir değişiklik beklenmiyor olsa da, gelecek olan açıklamalar piyasalarda volatiliteyi arttırabilir. Bu nedenle yatırımcıların veri saatlerinde dikkatli işleme girmeleri gerekiyor. 

Dolar kurunu anlık takip etmek ve diğer yatırımcıların dolar tl paritesi hakkında görüşlerine ulaşmak için dolar yorum sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dolar kuru güne başlarken 7,48 seviyesinden işlem görmekte. Dün, neredeyse 7,50 seviyesine kadar yükselen kur tarafında bu seviye korunmaya çalışıyor. 7,50 seviyesi altında dolar kuru tutulmaya çalışıyor gibi. Ancak ne kadar başarılı olunabilir, bu seviye altında ne kadar kalıcılık sağlanabilir merak konusu. Türkiye'nin önünde yer alan sorunlara bakıldığında, Doğu Akdeniz problemi ilk sırada yer alıyor. Tabi tüm dünyada olduğu gibi virüsle mücadele de en önemli sorunlardan bir tanesi. Yine virüsün bozmuş olduğu ekonomik görünüm ve turizm geliri kaybının nasıl telafi edilebileceği de, sorunlar içerisinde yer alıyor. Bu nedenle tüm dünyada devam etmekte olan aşı çalışmaları Türkiye için ayrı bir önem taşıyor. 

dolar ne olur güncel uzman analizleri

Osmanlı Yatırım - Dolar Yorumları - 10.09.2020

Önceki işlem gününde 7.4831 seviyesinden kapanan Dolar/TL’nin pozitif ayrıştığı gözlemlenirken, günlük kayıp %0.08 olarak gerçekleşti. Faiz oranlarındaki yukarı yönlü hareketin Dolar/TL’yi aşağı yönlü baskıladığı görülüyor. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 72.71 seviyesinde iken momentumu 101.21 seviyesinde.

Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 7.4834 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 7.4908, 7.4985 ve 7.5060 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 7.4756, 7.4682 ve 7.4605 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

ŞekerFX Günlük Dolar Yorumu

Günü yükselişle tamamlayan Dolar/TL kapanışını 7.4885 seviyesinden  gerçekleştirdi. Alıcılı seyrini sürdürebilecek olan Dolar/TL kurunun 7.4982 üzerindeki fiyatlamalarında 7.55 seviyesi direnç oluşturabilir. Olası geri çekilmelerde ise 7.4750 desteğine kadar geri çekilmeler  olabilir. 7.3627 ise ikinci destek noktası olarak takip edilebilir.

Ahlatçı Yatırım - Dolar Yorumları

Eylül ayı vadeli USDTRY kontratı önceki işlem gününü %0.27 düşüşle7.5132 seviyesinde tamamladı. Dolar/TL kuru 7.40 üzerinde tutunma sonrası tarihi zirvesini dün  yine  7.54'ü test ederek geliştirdikten sonra günü TL varlıklara gelen  alımlarla birlikte negatif tarafta tamamladı. Doğu Akdeniz gerilimi ve  küresel bazda toparlanma gösteren dolar ile gelişmekte olan ülke para  birimlerindeki değer kayıplarıyla birlikte birlikte dolar/TL kuru  tarihi zirvesini geliştirirken kontrat tarihi zirve seviyelerini yine  zorluyor. Türk Lirası üzerinde baskının bir süre daha devam etmesi  jeopolitik gelişmeler ve enflasyon, negatif reel faiz, cari açık,  bütçe açığı gibi ekonomik gelişmeler bağlamında muhtemel görünüyor.Fakat enerji kaynağı bulunamsı ile ilgili haberlerin beklendiğine dair  gelen açıklamalar Türk Lirası'nın güç kazanmasına imkan verebilir.


Yeni işlem gününde bu gelişmeye dayalı olası yeni haber akışlarını  izleyeceğiz.Güne hafif yükselişle başlayan kontrat gün içerisinde yükseliş  isteğini 7.54 seviyesine kadar sürdürdü ve ardından gelen satışlarla  günü ekside noktaladı. Kontratta TL değer kaybına bağlı olarak  yükselişin sürmesi durumunda 7.5400 ve 7.5500 direnç seviyelerini  takip edeceğiz. Olası geri çekilmeler yaşanması durumunda ise 7.4970  ve 7.48 destek seviyeleri söz konusu olabilir.


Destekler: 7.4970 / 7.4800 / 7.4650
Dirençler: 7.5400 / 7.5500 / 7.5700

Bugün Dolar Ne Kadar? 10 Eylül Perşembe

10 Eylül 2020 sabahına dolar kuru 7,48 seviyesinden başladı. Günün devamında kur tarafında yukarıda direnç olarak izlenecek bölge 7,50 seviyesi. Bu seviye hem psikolojik hem de teknik olarak öneme sahip. Dolayısı ile buranın yukarı yönlü kırılması halinde yükseliş hız kazanabilir. Bu seviyenin direnç olarak çalışması halinde ise, yaşanan gelişmelere de bağlı olarak, dolar kurunda geri çekilme izleyebiliriz.

Piyasa Beklentileri Neler?

Bugün ekonomik takvime baktığımızda karşımıza çıkan en önemli beklenti ECB faiz kararı ve gelecek açıklamalar. Bu açıklamalar eşliğinde piyasalarda volatilitenin artması bekleniyor. Yine AB ile İngiltere arasında ticaret anlaşmalarına dair gelecek görüşmelerde dolar endeksi için önem taşıyan bir başka gündem maddesi olarak karşımıza çıkıyor.