Altın fiyatlarında haftalardır vurguladığımız yükseliş hareketi gerçekleşmekte. Son olarak 1,875 dolar noktası hedefimiz gerçekleşmek üzere. Öyle ki şu an ons altın 1,870 dolar üzerinde fiyatlanıyor. Üstelik 1,65 üzrindeki ABD 10 yıllık tahvil faizlerine rağmen.

Kripto paralarda yaşanan satışlar, yatırımcıları daha güvenli liman gibi görünen altına çekmiş gibi duruyor. Teknik olarak geçen hafta 1,840 dolar üzerinde kaanış yapan altın grafiklerdede yönünü yukarı çevirmişti ve böyle bir yükseliş hareketi bekleniyordu. Şimdi ise 1,875 doların aşılıp aşılamayacapı merak konusu. Buna piyasalarda oluşan pozitif havanın devam edip etmemesi ve kripto paralarda yaşanan satıcılı seyrin son bulup ulmaması karar verecek gibi görünüyor.

Ekonomik takvimde bugün için Euro bölgesi GSYH ve ABD'de inşaat izinleri verileri takip edilecek. Veriler sonrası dolar endeksinde yaşanacak hareketlilikte altın fiyatlarını etkileyebileceğinden takip etmekte fayda olacaktır. Yatırım kurumları saat  09:00 itibari ile forex bültenlerini paylaştıklarında 18 Mayıs 2021 tarihli güncel altın analizlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 

İnfo Yatırım - Altın Yorumu - 18.05.2021

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1844 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında, haftanın ilk işlem gününde yukarı yönlü hareketlenmeler hız kazandı. Son günlerde Amerika kanadında hazine tahvil faizlerindeki düşüşler, perakende satışlarındaki ivmenin düşmesi altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlenmeleri destekledi. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisi takip edilmiş ve beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi ile birlikte ons altında volatilite oldukça artmıştı.

Yeni haftada yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren ons altın yaklaşık olarak 4 ayı aşkın sürenin en yüksek seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Yeni günde piyasalar TSİ 15:30’da ABD kanadından gelecek olan İnşaat İzinleri verisini takip edecek. Yarın ise FOMC’nin yayımlayacağı son Para Politikası Toplantısı’nın tutanakları takip edilecek.

Haftanın ikinci işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1875.11 – 1900.93 – 1915.50 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1845.30 – 1816.06 – 1800.43 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

İktisatbank - Altın Yorumu - 18.05.2021

Kıymetli metaller cephesinde beklediğimiz hareket gerçekleşmeye başladı. ABD enflasyonunun coştuğu lakin ABD dolarının piyasa faizinin %1,6’lı seviyelerde kaldığı bir ortamda, reel olarak doların negatif getirisinin daha da artmasıyla, kıymetli madenler bu sabah 3 ayın zirvesine yükseldi.

Altının ons fiyatı, dün 1,860 dolar seviyesindeki hedefimize ulaşarak, ‘ilk yarıyı galibiyetle’ tamamladı. Dün çok da güçlü olmayan altın pozisyonlarımızı 1,865 seviyesinin test edilmesi ile artırdık. Teknik manada, 1,873 dolar seviyesinden kurtulmamız durumunda, 1,920 dolar seviyesini hedefleyeceğiz.