Altın fiyatlarında bugün bir tepki yükselişi hakim görünüyor. Ancak 1,265 dolar altında kalan yükseliş hareketleri yeni satş fırsatı olarak görülebilir. Yatırımcılar son güğnlerde altın fiyatları nereye kadar düşer, altın fiyatı yükselir mi, altın fiyatları ne olacak gibi soruları sıkça sormaya başladılar. Dünki altın analizimiz içerisinde bahsetmiş olduğumuz olası tepki hareketi bugün itibari ile başlamış görünüyor. Öyle ki 1,238 seviyesinden 1,261 dolar seviyesine kadar sabah yükselen altın ons fiyatı şu sıralarda ise 1,255 dolar seviyesine yakın işlem görüyor. Dünki altın analizimiz içerisinde 1,238 seviyesinde veya buranın altına gelinmesi halinde 1,232 seviyesinden altın tarafında artık bir tepki hareketinin gerçekleşme ihtimalinin kuvvetli olduğundan bahsetmiştik. Dün akşam başlayan tepki hareketi ile yükselişe geçen altın fiyatı bugün 1,261 dolar seviyesine ulaştı.

Günlük altın grafiğini açtığımızda 1,238 seviyesinden başlayan tepki alımlarının bizi 1,253 ara direnç noktasının üzerine götürdüğünü ve şuanda da bu seviye üzerinde işlemlerin devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu seviye üzerinde tutundukça bir sonraki hedef noktamız 1,265 dolar seviyesi olabilir ancak altın fiyatında kalıcı bir yükselişten bahsedebilmek için 1,280 seviyesi üzerinde fiyatlamalara ihtiyaç duyulacaktır. Aksi takdirde yeniden altında yaşanan yükselişler satış fırsatı olarak piyasa oyuncuları tarafından kullanılabilir ve yeniden altında düşüş hareketi devam edebilir.

Altın fiyatı için cuma günü kritik tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verisi bulunurken yarın da öncü tarım dışı istihdam verisi olarak bilinen adp verisi önemli olacaktır. Fed'in faiz arttırım sürecinin beklenenden daha hızlı gibi götürecek oluşunun yaratmış olduğu korku ile baskılanan altın fiyatları Abd'den gelecek olumsuz verilere bu veriler Fed'in faiz arttırım sürecinde elini güçsüzleştireceğinden sert tepki verebilir. Bu yılın kalanında Abd'den beklenen 2 faiz artışı yerine 1 faiz artışı gelmesi halinde altın fiyatlarındaki baskı biraz olsun kalkacak ve altın fiyatlarında yükseliş hareketi hız kazanabilecektir. Aksi takdirde 1,265 altında kalan altın fiyatları satış baskısını sürdürecek gibi görünüyor.